Floor Jansen – De Beelden Blijven

Floor Jansen heeft de titelsong “De Beelden Blijven” voor de Nederlandse documentaire “Kinderen in oorlog: 75 jaar later” ingezongen. In deze documentaire vertellen enkele bekende Nederlanders openhartig over hun kindertijd tijdens en na de Tweede Wereldoorlog en de gevolgen hiervan voor de rest van hun leven. Het nummer werd geschreven door componist en tekstschrijver Han Kooreneef. De documentaire is een samenwerking tussen War Child en de Nederlandse tv-zender SBS6.

Stream en/of download de titelsong via deze link! Er zal ook nog een Engelstalige versie van dit nummer worden uitgebracht!

Met de campagne “Doorbreek het Zwijgen” wil War Child met de ervaringen uit de Tweede Wereldoorlog het belang onderstrepen van psychosociale steun aan kinderen nu. War Child helpt kinderen in 14 landen om te gaan met hun emoties, zodat ze weer zelfvertrouwen krijgen en contact durven te maken met anderen.

Floor is heel trots dat ze mag samenwerken met War Child en zich op deze manier kan inzetten om kinderen in en na een oorlog te helpen: “Zeker sinds ik zelf moeder ben, raken verhalen over kinderen in dergelijke gebieden me des te harder. Moedeloos word ik als ik voel dat ik niets aan de gruwelijkheden kan doen. Maar dat kan ik nu!”

De driedelige documentaire wordt op zondagavond 17, 24 en 31 mei 2020 uitgezonden op de Nederlandse tv-zender SBS6. Je kan de documentaire ook bekijken via Kijk.nl.