Jukka zet definitief een stap opzij als drummer

Jukka Nevalainen was vanaf het debuutalbum Angels Fall First (1997) de drummer van Nightwish. Lees onder de foto de verklaring van Jukka.

Foto door Timo Isoaho

Vanwege ernstige slapeloosheid heb ik vijf jaar geleden een moeilijke beslissing moeten nemen om een stap opzij te zetten als drummer van Nightwish. Dit voor de opnames van het vorige studioalbum en de tours die volgden.

Zoals verwacht was dit het juiste om te doen. Tegenwoordig doe ik het fantastisch en heb ik zelden nog last van slaapproblemen. Het drong tot me door dat het voor mij wel degelijk een verschil maakte als ik meer tijd had om mij enkel te focussen op de bandgerelateerde zaken achter de schermen.

Na dit gezegd te hebben, heb ik besloten om mijn geluk niet te tarten en niet terug te keren naar de band. Mijn beste vriend Kai Hahto zal mijn plaats innemen als voltijds lid van de band. Ik zal mij op de achtergrond blijven bezighouden met de zakelijke kant van de band. Ik kijk enorm naar uit naar de avonturen die het leven mij nog te bieden heeft.

Mijn oprechte dank gaat naar de band en de fans voor de glorieuze tijd die we samen hebben gedeeld.

Jukka

Nightwish is op dit ogenblik aan het werken aan hun 9de studioalbum. Het album wordt in de lente van 2020 verwacht.