Studio 7

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 28

Na een lange stilte laat Nightwish eindelijk terug iets van hun horen! Verleden week zijn ze aangekomen in hun kamplocatie op het Finse platteland om de nummers van het nieuwste Nightwish album te repeteren en op te nemen (demo). Al hun materiaal is opgezet en ze zullen binnen enkele dagen starten met de repetities. Op dit moment houden ze zich vooral bezig met waterskiën, barbecues en Quilmes.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 29

Nightwish rond bijna hun eerste week af op hun Nightwish Zomerkamp. Na de ontspanning zijn ze eindelijk aan het repeteren geraakt. Op dit moment hebben ze al aan 5 nummers gewerkt. Tuomas licht al een tipje van de sluier op en beschrijft elk nieuw nummer. Het klinkt op dit moment allemaal heel veelbelovend.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 30

Weer een week is er verstreken op het Nightwish Zomerkamp en we krijgen opnieuw enkele updates van de repetities. De laatste weken is Finland getroffen door een hittegolf, met temperaturen van 35 graden tot gevolg. Deze hoge temperaturen maken van de repetitieruimte geen verleidelijk plek om er een hele dag de zitten repeteren. Ze hebben het deze week dan ook wat rustiger aan gedaan. Ze hebben 3 nieuwe nummers gerepeteerd die nogmaals bondig werden beschreven door Tuomas. Verder zijn deze week ook de jongens van de Northern Kings het Nightwishkamp ingetrokken om te oefenen voor enkele komende shows.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 31

Bijna een maand zitten de bandleden van Nightwish samen om een vervolg te breien aan het Dark Passion Play album. Deze week hebben ze gewerkt aan 2 nummers: aan een eerder kort nummer en aan een monsterlied van ongeveer 20 minuten! Volgende week starten ze met het repeteren van het voorlopig laatste nummer dat in de stijl ligt van The Islander. Verder heeft Marco de zang voor bijna alle nummers ingezongen zodat de nummers duidelijker worden en zodat het voor Anette makkelijker is om de zangmelodieën en tempo van de nummers te horen. Binnen 3 weken starten ze met het opnemen van de definitieve demo, dus de volgende weken kunnen ze rustig alle nummers afwerken en perfectioneren.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 32

Deze week stond de repetitie van het laatste nummers centraal op het Nightwish Zomerkamp. Marco heeft deze week het zomerkamp verlaten om zijn verantwoordelijkheid op te nemen bij Tarot & Northern Kings. Tuomas, Emppu en Jukka hebben verdergewerkt aan het laatste nummer die ze beschrijvingen als ‘een monsterlied dat genoeg materiaal bevat voor 3 volledig nummers’. Het is een nummer met een geweldige melodie dat een strak geheel vormt van snelle riffs, trage en mooie stemmingen en een zwaar ritme. Verder hebben ze ook de laatste hand aan de vorige nummers gelegd waar ze nog niet 100% zeker van waren. De rest van de week stond in het teken van ontspanning.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - WEEK 33

Deze week hebben Jukka, Emppu en Tuomas verder de nummers zitten perfectioneren. Eén nummer waarvan ze niet 100% zeker van waren hebben ze uiteindelijk goed gekregen. Verder stond de week vooral in het teken van ontspanning. Ze hebben een nieuwe band opgericht, namelijk The Myötähäpeä, met Heikki Kovolainen van F1 Lotus en Tony Virtanen.

Lees meer!

NIGHTWISH ZOMERKAMP 2010 - HET EINDE

Anette is deze week na een lange reis aangekomen op het Nightwish zomerkamp. Het was een blij weerzien met Emppu en Tuomas, die ze als sinds de laatste show in de Hartwall Areena niet meer had gezien. Emppu nam zijn laatste gitaarstukken op en vertrok een dag later terug naar huis. Na een dag rust, startte Anette op woensdag met het opnemen van haar zang voor de demo. Aangezien ze de instrumentale demo al eerder van Tuomas had gekregen gingen de opnames heel vlot. De nummers werden op 4 dagen volledig opgenomen en de finale demo is nu volledig klaar! Anette beschrijft de nummers van Tuomas als gevarieerd en interessant. Verder zegt ze dat het nog steeds als een echt Nightwish album klinkt en dat zelfs teruggaat naar de roots van de vorige albums.

Lees meer!

OPNAMES VAN DE DRUM - HET BEGIN

De opnames van het nieuwe Nightwish album zijn officieel van start gegaan! Nadat de drums en al het andere opnamemateriaal was opgesteld, is Jukka samen Kai Hahto gestart met het stemmen van de drum. Wanneer het geluid geperfectioneerd was, zijn ze diezelfde avond nog gestart met de opnames voor het allereerste nummer van het nieuwe album.

Lees meer!

OPNAMES VAN DE DRUM ZIJN AFGEROND

De opnames van de drum zijn op zijn afgerond. Jukka ervoer deze opnames als zeer ontspannen en hij is heel tevreden over het gehaalde resultaat. Jukka geeft net zoals de andere bandleden aan de het album zeer gevarieerd zal zijn. Emppu is de volgende die zijn bijdrage aan het nieuwe album zal doen. Jukka heeft ons laten weten dat we snel iets van hem zullen horen.

Lees meer!

EMPPU, GITAREN EN EEN GROTE SNOEK

Na een tijdje niets meer gehoord te hebben, laat Emppu ons nu weten hoe de opnames gaan in de studio. Emppu vond het ontspannende zomerkamp zo inspirerend dat hij heeft besloten om deze manier van werken nu ook verder te zetten in de studio. Ondertussen heeft hij ongeveer de helft van de ritmische nummers opgenomen én als bonus heeft hij ook een snoek van ruim 5 kg gevangen.

Lees meer!

EMPPU IS BIJNA KLAAR MET ZIJN GITAAROPNAMES

Emppu & Marco hebben hun gitaaropnames afgerond. Enkel Emppu moet zijn solo’s en akoestische stukken nog inspelen, maar dat wordt het best gedaan na de opnames van het orkest en koor. Nu moeten we alleen nog wachten tot februari wanneer Tuomas en Pip de orkestrale delen van het nieuwe album gaan opnemen in Londen.

Lees meer!

GOEDENAVOND DAMES EN HEREN

Marco laat ons weten dat de opnames van de bass voor het grootste deel zijn afgerond. Verder probeert Marco ons nieuwsgierig te maken voor het nieuwe album en wenst hij ons nog een fijne kerstvakantie toe.

Lees meer!

ANGEL STUDIO'S (LONDEN) - 14/02/2011-20/02/2011

Deze week vertrok Nightwish naar de Angel Studios in Londen voor de opnames van het orkestraal gedeelte van het nieuwe Nightwish album – Imaginaerum. Het werd een zeer intensieve week, waar het muzikale vakmanschap van de muzikanten in het oog sprong. Op het nieuwe album zal ook een kinderkoor te horen zijn en dit voor de eerste keer in de carrière van Nightwish.

Lees meer!

PETRAX STUDIO - DEEL 1 - MAART 2011

De geplande opnames in de Petrax Studio lopen niet van een leien dakje. Enkele dagen voor de opnames brak Anette haar rib en kon ze onmogelijk aan de opnames van de zang beginnen. De opnames zijn nu verplaatst naar begin april. Toch zitten ze niet stil en proberen ze de geplande studiotijd zo goed mogelijk te benutten.

Lees meer!

PETRAX STUDIO - DEEL 2 - MAART 2011

De vloek waar Tuomas het verleden week over had lijkt voor een groot deel gebroken te zijn. Marco heeft deze week zijn zang succesvol kunnen opnemen, zijn werk zit er dus bijna op!

Lees meer!

 

PETRAX STUDIO - DEEL 3 - MAART 2011

Tijd om de laatste hand aan Imaginaerum te leggen tot dat Anette zich weer beter voelt. Deze keer zijn de Keltische magie van Mr. Troy Donockley met zijn “pipes & bodhran”, de rokende vingers van Mr. Pekka Kuusisto met zijn viool en enkele bijkomende percussie & drums aan de beurt.

Lees meer!

FINNVOX STUDIO'S - APRIL 2011

De opnames van het nieuwe album Imaginaerum zitten erop! Anette heeft als laatste haar bijdrage voor het nieuwe album geleverd. De komende weken wordt het album nog gemixt & gemasterd en dan is het album volledig klaar.

Lees meer!

FINNVOX STUDIO'S - MEI & JUNI 2011

Na 3 jaar van brainstormen en songwriting, meer dan een jaar repeteren, arrangeren en studiowerk, is het nieuwe Nightwish album Imaginaerum eindelijk klaar om gemasterd te worden. Het nieuwe album bestaat uit 13 nummers en heeft een totale duurtijd van 75 minuten.

Lees meer!

DE REPETITIES

Het is tijd om een paar dingen te vertellen over de repetities hier in Helsinki en wat we de laatste week allemaal gedaan hebben. Vorige week donderdag zijn we voor het eerst naar onze repetitieruimte gegaan en het was echt heel leuk om terug voor de microfoon te staan en te horen wat de jongens de dagen ervoor allemaal gedaan hadden. We hadden een paar dingen gepland en het is altijd interessant om te horen of het allemaal uiteindelijk zou werken.

Lees meer!