De repetities

Hallo iedereen!

Ik dacht dat het misschien eens tijd was om een paar kleine dingen te vertellen over de repetities hier in Helsinki en wat we de laatste week allemaal gedaan hebben.

Vorige week donderdag zijn we voor het eerst naar onze repetitieruimte gegaan en het was echt heel leuk om terug voor de microfoon te staan en te horen wat de jongens de dagen ervoor allemaal gedaan hadden. We hadden een paar dingen gepland en het is altijd interessant om te horen of het allemaal uiteindelijk zou werken. En ja, dat deed het! Voor het eerst de nummers van Imaginaerum zingen was interessant. Het rare is dat de nummers die het gemakkelijkst lijken om te zingen vaak vrij moeilijk zijn, terwijl de nummers die moeilijk lijken juist veel makkelijker gingen. Dit is nu echt zoiets dat elke keer gebeurd. Sommige nummers zijn ook meer tot leven gekomen tijdens de repetities.

De eerste dag van de repetities hebben we heel wat uren geoefend. We hadden natuurlijk wat tijd nodig om in de sfeer van de nummers te geraken. Een dag erna klonk het natuurlijk al veel beter. Die dag kwam Troy ook naar de repetities en het maakte onze groep compleet. Het voelde allemaal heel belonend en anticiperend na de repetities van de dag ervoor. Troy geeft mij een heel kalm en positief gevoel. Alles voelde ook heel plezant aan, de muziek vloeide en we hadden zoveel plezier samen die dag.

Gisteren was het de laatste dag van de repetities. Ook al keek ik er naar uit om terug naar huis te gaan bij mijn jongens, toch kijk ik al uit naar de repetities in januari. Ik verlaat Helsinki met een gevoel van blijheid en ik weet dat het volgende jaar geweldig en leuk gaat zijn met deze jongens en de muziek waar ik zoveel van hou.

Vandaag is Imaginaerum uitgebracht en het voelt zo goed dat het album eindelijk uit is!

Geniet van december en de laatste dagen van 2011. Het jaar 2012 zal er snel zijn!

Anette

Helsinki, 30 november, 2011