Nightwish Zomerkamp 2010 – Het einde

Deze week kwam ik eindelijk aan op het kampeerterrein om de zang op te nemen voor onze demo. Ik, Johan en onze baby kwamen maandag zeer laat aan en het was een zeer lange trip om hier te geraken. Ik wou niet vliegen met ons kleintje, dus reden we naar Stockholm, wat 6 uur duurt. Van daaruit namen we dan de ferry van Zweden naar Finland, wat 17 uur duurde. Uiteindelijk reden we nog eens 6 uur hier in Finland. Maar de hele trip was het waard.

Toen we aankwamen op het kamp werden we begroet door Emppu en Tuomas. Het was zo leuk om de jongens terug te zien. Het was al sinds de show in de Hartwall Areena geleden dat ik ze gezien had. De andere jongens, Marco en Jukka, zijn in Amerika, dus jammer genoeg waren ze al weg.

De eerste dag hier nam Emppu zijn laatste gitaren op en reed hij terug naar huis. Ik rustte na de lange reis uit en genoot van de prachtige plaats. Het kampeerterrein ligt diep in de bossen en heeft een ongelofelijk mooi meer. De zonsondergangen zijn gewoon prachtig. Alle kleuren zijn aanwezig wanneer de zon ondergaat – paars, geel, wit , blauw, roos, oranje… De herfst komt langzaam in het land dus de bladeren aan de bomen zijn aan het veranderen en het is de perfecte temperatuur om ’s avonds buiten bij het vuur te zitten. We hebben ook een klein diertje hier, een kleine huismuis om ons gezelschap te houden.

Woensdagochtend zijn we begonnen met mijn opnames. We hebben 3 nummers per dag opgenomen en 2 nummers op de laatste dag. Sinds ik de eerste instrumentale demo kreeg die Tuomas heeft gemaakt heb ik het gevoel dat dit album heel speciaal zal worden. De nummers en thema’s die Tuomas heeft samengesteld zijn zeer gevarieerd, interessant en er zitten enkele elementen in die nog niet gebruikt zijn. Het is nog altijd Nightwish en het gaat ook terug naar de roots van sommige eerdere albums. Vocaal gezien is het voor mij veel gevarieerder aangezien ik mijn stem op meer verschillende manieren gebruik dan in Dark Passion Play. Tuomas kent zeker mijn stem en bereik nu.

We hebben ook wat gebarbecued, de jongens hebben gevist en ik heb naar een goede film gekeken die Tuomas mij aanraadde -The Martyrs. Verontrustend en zoals gewoonlijk was ik zo bang dat ik een paar keer die nacht wakker werd en overal geluidjes hoorde ;=) Er kwamen ook wat vrienden op bezoek. Deze week is echt veel te snel voorbij gegaan. Mijn baby bij mij hebben is heel goed uitgedraaid en hij is de hele tijd zo lief en charmant geweest. Goede jongen!

Nu verlang ik naar het album te horen samen met het orkest, koor, enzovoort. Ik kijk ook al uit naar mijn echte zangopnames volgend jaar in maart.

Hou jullie goed allemaal!

Anette