Opnames van de drum zijn afgerond!

Normaal gezien vind ik opnamesessies zeer stresserend en wil ik ze zo snel mogelijk achter de rug hebben, maar deze keer was het volledig anders. De volledige sessie was extreem ontspannend en we waren helemaal niet gehaast. We hebben de tijd genomen om nieuwe benaderingen voor de nummers te zoeken en deze keer geen compromissen te sluiten. En zoals je kan zien op de foto’s, Tuomas heeft echt geprobeerd om het beste uit mij de krijgen. Ik ben er zeker van dat hij het met liefde deed…

De nummers zijn gevarieerd en de sfeer varieert van een gek circus tot een benevelde jazz club. Het was een grote uitdaging om de juiste toets te geven aan elk nummer, maar naar mijn bescheiden mening zaten we er volledig juist op! Vandaag eindigde we de opnames met de witch-drum voor de intro van het album en het spelen van een klassieke ballad in de stijl van David Lynch. De drums voor de 10 nieuwe nummers zijn nu volledig opgenomen. Het kon niet beter zijn gegaan: perfecte locatie, gewelde mannen om mee te werken en de creatie van excellente muziek.

Nu is de tijd gekomen om mijn glas te heffen en “cheers” te zeggen tegen de jongens. De volgende die zijn bijdrage aan het album gaat geven is Emppu en ik ben er zeker van dat jullie snel iets gaan horen van hem.

Jukka

 

Foto’s: