Emppu, gitaren en een grote snoek

Hey,

het is al een tijdje geleden dat er nog iets gepost is. Ik denk dat nu mijn tijd is gekomen om iets te schrijven over wat er gaande is in de studio.

Ons zomerrockkamp ligt ondertussen al een tijdje achter de rug en we zijn heel druk bezig geweest met het beluisteren van onze demo. Jukka is er zelfs al in geslaagd om zijn drumpartijen op te nemen voor het album. De sfeer tijdens het zomerkamp was zo leuk dat ik heb besloten om deze aanpak ook te gaan hanteren in de studio. De vorige keer, bij de opnames van Dark Passion Play, was het meer een “9 to 5 job” in de studio. Deze keer hebben we al het opnameapparatuur thuis geïnstalleerd om op die manier die rustige ontspannen sfeer te creëren. Rustig wat jammen, zoals we het tijdens het zomerkamp met de rest van de jongens hadden gedaan. Op een bepaalde manier, denk ik dat we hierin geslaagd zijn: ondertussen hebben we de ritmische nummers opgenomen en als bonus heb ik zelfs een snoek van 5.14 kg gevangen!

Hoe dan ook, Tuomas en Mikko Karmila (Koo-Mikko, de Komediant) waren hier een tijdje geleden langsgekomen. We hebben toen een hele dag wat zitten prutsen aan de versterkers en op die manier verschillende geluiden getest. Nu heb ik ongeveer de helft van ritmische nummers opgenomen. Het is wel moeilijk te zeggen of ik nu 30% of 50% van mijn werk heb afgerond of niet. Want als het zo verder gaat, lijken mijn gitaardelen zich alleen maar te verdubbelen. Altijd wanneer ik het gevoel krijg dat ik fles champagne mag ontkurken, realiseer ik me van: verdomme aan dat deel mist nog iets. Uit deze ervaringen heb ik geleerd dat we champagne nog voor een zes maand mogen bewaren op het ijs.

Dit is momenteel alles wat ik te melden heb. Ik zal iets later nog een paar foto’s posten van de opnamesessies. Dus mensen: Rock on!

Emppu

 

Foto’s: