Petrax Studio – Deel 1 – Maart 2011

Een week geleden had ik echt het gevoel dat we vervloekt waren. Normaal gezien gingen de opnames van de zang van start op maandag 7 maart, maar Anette viel enkele dagen ervoor en brak haar rib. Gelukkig was het enkel een gebroken rib, want als je het zo hoorde kon veel erger geweest zijn. Voordat we verder kunnen moet Anette veel rusten en genezen zijn, en daarom hebben we de opnames van de zang verplaatst naar begin april. We gaan onze tijd nemen en zeker niet het risico nemen om half werk leveren.

Daarna hebben we maar besloten om Marco op te bellen, zodat hij nog met zijn opnames kon starten voordat hij op wintervakantie vertrok met zijn familie. We probeerden op die manier het beste uit de geboekte studiotijd te halen. Het eerst wat Marco mij dinsdag vertelde was dat hij uitgeschoven was op zijn oprit en zijn rib had bezeerd, niet zeker of hij kon zingen. Op hetzelfde moment lag Mikko (Karmilla, opname ingenieur) zwaar ziek in bed. Woensdag had Marco nog steeds last, Anette voelde geen verbetering, Mikko lag nog steeds ziek in bed en Tero (Kinnunen, de andere opname ingenieur) was overreden door een paard en kar!

We hadden nog 3 weken studiotijd over. Ik zat hier alleen wat Shiraz te drinken aan de studio’s mixing console en te bedenken hoe we deze vloek konden breken.

Nu een week later, ziet alles er veel beter uit. Marco kon een paar nummers zingen dankzij Mr. Burana (soort van pijnstiller), Tero zijn trots was eerder gekrenkt dan zijn lichaam, Mikko is ook terug onder de levenden, en ik heb net gehoord dat Anette voor het eerst in 2 weken weer buiten is kunnen gaan wandelen. Fantastisch nieuws! Ik heb ondertussen al mijn keyboard-, piano- en hammondstukken (orgel) opgenomen. Het grootste deel van de soundscapes à la Mr. Jussi Tegelman staan op zijn plaats en Mikka is al gestart met het bewerkingsproces. Gelukkig is er niet te veel studiotijd verloren gegaan.

Nu wachten we enkel op Anette. Ondertussen laten we Marco de rest van de zang opnemen en laten we Troy overvliegen voor zijn gedeelte op te nemen zodat we weer wat van zijn legendarische magie kunnen zien.

In de tussentijd, geniet van de lente! Ik schrijf later meer!

Tuomas

 

Foto’s: