Petrax Studio – Deel 3 – Maart 2011

Tijd om de laatste hand aan Imaginaerum te leggen tot dat Anette zich weer beter voelt. Deze keer zijn de Keltische magie van Mr. Troy Donockley met zijn “pipes & bodhran”, de rokende vingers van Mr. Pekka Kuusisto met zijn viool en enkele bijkomende percussie & drums aan de beurt.

Zaterdagavond ben ik Troy gaan afhalen aan de luchthaven, ondertussen waren Jukka en Kai (Hahto) enkele ideeën aan het opdoen voor de percussie in de Petrax studio’s. Toen we terugkeerden hadden ze alle tamboerijnen en sjamaanse drums volledig opgenomen. Tevreden met het gedane werk van die dag, vierden we de “Cumbrian – Carelian Dead Poets” reünie met het rijkelijk invoeren van de ultieme alchemistische toverdrank Salmari. Jari (Sinkkonen van Kotiteollisuus) kwam die nacht ook langs voor de nieuwe tatoeage van Jukka.

Het duurde 1,5 dagen voordat Troy alles had opgenomen. Hij heeft zelfs enkele zanglijnen ingezongen voor één van de nummers, een moordend last-minute idee. Deze bijzondere opnames zullen uitgroeien tot een van de hoogtepunten van het album. Zaterdagavond werd gevuld met Troy’s langverwachte goochelshow, sauna en een YouTube-medley bestaande uit een aantal van onze ultieme favorieten zoals de ultieme tenor mislukking, kat vs. printer met vertaling, Sony die een stom product had uitgebracht dat niet eens werkte, enzovoort.

De virtuositeit van Pekka’s viool bedwelmde ons des te meer toen hij maandag een paar stukken kwam opnemen. Zijn handgeschreven notities maken van handgeschreven doktersvoorschriften kunst van Rembrand. Een muzikaal genie met een groot hart.

Een grote dank en eeuwige dankbaarheid gaan naar onze collega’s die een bijdrage hebben geleverd aan dit album! Speciale dank gaat naar Tiina & Petri, onze studio gastheren, verzorgers en dierbare vrienden van Petrax.

Op dit moment zijn we Anette haar zang aan het opnemen, 7 nummers zijn tot nu toe opgenomen. Ze is nog niet 100% genezen van haar gebroken rib, maar gelukkig beïnvloedt dit haar zang op geen enkele manier. Ze klinkt beter dan ooit tevoren. Tijd om terug in het hol van Mr. Karmila te kruipen en te starten met het verslindende nummer 8.

Groeten uit het regenachtige en grijze Helsinki

Tuomas

 

Foto’s: