Nightwish Zomerkamp 2010 – Week 28

Ongeveer 4 jaar geleden kwamen we samen op een idyllische plaats in het kleine dorp Sävi om te repeteren voor het later genoemde album Dark Passion Play. Het waren zo’n fantastische en inspirerende tijden zodat we besloten hebben om zoiets te gelijkaardig te doen met het nieuwe Nightwish album die “…” zal heten.

Dus daarom zijn we hier terug op het Finse platteland om de opvolger van Dark Passion Play te creëren. Op dit moment zijn we hier alleen met de jongens, maar Anette zal ons later op het kamp vergezellen. We zijn gisteren aangekomen en het weerzien werd gevierd met waterskiën, barbecue en Quilmes. Ik verwacht dat deze 3 zaken dagelijks in onze planning zullen weerkeren.

We hebben net ons materiaal en de PA opgezet met de hulp van onze legendarische technicus/co-producer TeeCee Kinnunen en we gaan waarschijnlijk binnen enkele dagen beginnen werken aan de nieuwe nummers. De gehuurde kampeerlocatie is zo fantastisch zodat de sauna en de repetitieruimte op dit moment nog een beetje in stilte te zitten wachten op ons. We concentreren ons op dit moment op ontspanning en bijpraten omdat we elkaar nu al een tijdje niet meer hebben gezien. Hiernaast hebben we ook de officiële Nightwish kampvlag omhoog gehesen.

Op dit moment zijn er 12 nummers klaar, maar ik ben nog steeds aan het werken aan een aantal lyrics. Het was een immens en loodzwaar songwriting proces, maar ik ben nog nooit zo tevreden geweest van het materiaal dan ooit tevoren. Ik weet niet of het een goed of slecht teken is. Voor mij klinkt het album als een rollercoasterrit in een pretpark ontworpen door Neil Gaiman, Tim Burton en Salvador Dali. Het is de beste manier hoe ik het album op dit moment kan beschrijven.

Zoals altijd, zullen we eerst een demo opnemen zodat we op die manier eerste de nummers kunnen arrangeren, beluisteren en dan te perfectioneren. Vervolgens zullen we deze demo geven aan Mr. Pip Williams zodat hij kan starten met het orkestraal gedeelte. De datum wanneer we de studio ingaan is op 15 oktober. Terug zal het Londen’s Orkest deel uitmaken van het nieuwe album, en ook Mr. Troy Donockley zal een grotere rol spelen in het nieuwe album. We zullen ook gebruik maken van verschillende nieuwe elementen en twists die we nog nooit eerder hebben geprobeerd!

Dus de bal is eindelijk aan het rollen gegaan. We houden jullie op de hoogte al schrijvend en ook in een visuele vorm. Blijf ons volgen voor updates! En bedankt om ons nogmaals te vergezellen op onze “Reis”!

Tuomas

 

Top 5 – Week 28:

  1. Watersport
  2. Biografie Dimebag Darrell
  3. Alice In Wonderland DVD
  4. Ihmebantu DVD
  5. Amorphis: Tales From The Thousand Lakes

 

Foto’s: