Nightwish Zomerkamp 2010 – Week 29

De eerste week is bijna voorbij en we zijn fantastisch van start gegaan. Jukka, Emppu en ik hebben nu samen al 5 nummers ingeoefend. Marco heeft ons gisterenavond vergezeld na een paar festivals met Tarot. We starten later deze dag met de basis van de nummers en misschien starten we ook al aan het zesde nummer.

Het eerste nummer die we in elkaar hebben gestoken heeft één van de beste refreinen die we ooit hebben geschreven. Het nummer heeft ook klassieke Nightwish “C-part” met hevige gitaren, een massieve “string riff”, het is luider dan je je kan voorstellen en iedereen speelt in dit nummer op volle kracht op hetzelfde moment.

Het tweede nummers klinkt als een getwist huwelijk tussen Van Halen & Pantera, heeft gestoorde zanglijnen en ook Quentin Tarantino gitaren in de bridge. We waren het niet allemaal eens over dit nummer na de demo, maar uiteindelijk komt dit nummer tot leven.

Tussen het bruut gitaargeweld zaten we ook samen met Emppu om een akoestisch nummer af te werken. Een mooie reis terug naar de roots! Het nummer klinkt als een Moomin Valley kerstlied.

Een ander nummer dat terug naar de roots gaat is iedereen zijn favoriet op dit moment. Ik haal hier mijn diepste Paradise Lost/My Dying Bride fanboy momenten op en deze huwelijksmars is het resultaat.

De muziek voor het laatste gerepeteerde nummer op dit moment is geschreven door Marco. Een fantastisch mooi catchy nummer met een refrein dat zich 5 keer herhaalt (!!!). Dit is een soort van record voor ons. In het nummer zitten mooie akoestische thema’s en een “D-part” die op dit moment nog niet 100% past.

We zullen zullen morgen “The Haunted Mansion” betreden.

We zullen later wat meer schrijven! Ondertussen wens ik iedereen het beste!

Mooie tijden,

Tuomas

 

Top 5 – Week 29

  1. Nieuwe Nightwishnummers
  2. Vissen
  3. Prestige – De Film
  4. Hidden Rock, Quilmes & Cap`n Morgan
  5. Winnen van all-in met 7-2

 

Foto’s: