Nightwish Zomerkamp 2010 – Week 30

Goedendag iedereen!

Het is 9 uur ’s ochtends en ik sip aan mijn ochtendkoffie terwijl ik het laatste nieuws lees en dit neerschrijf. Sinds wanneer ben ik veranderd in een blogschrijvende computergeek? Het is zeer warm geweest en we zijn getroffen door een nog nooit geziene hittegolf. Ik kan mij niet meer herinneren wanneer het de laatste keer was dat ik sokken heb gedragen of onder lakens heb geslapen. Toch moeten we niet klagen, watersporten en varen hebben nog nooit zo heerlijk aangevoeld als de afgelopen dagen. We hebben ook wat gewerkt aan de nieuwe nummers, ook al is de 35 graden repetitieruimte op dit moment niet de meest verleidelijke plek op aarde.

Het slaapwelliedje, zoals we het noemen, is één van mijn topfavorieten van het nieuwe album. Een kloppende, verdraaide en refreinloze spooktreinrit zal zeker een glimlach op je gezicht toveren. Tenminste, dat heeft het al gedaan met iedereen die het hoorde. Danny Elfman goes humppa.

Hierna oefenden we een nummer dat ongeveer op maat is gemaakt voor Troy. Heel veel “pipes” om te overwinnen en een tierend “C-part” dat is ontstaan na 10 pinten bier en veel Old Toby. Eén van de vrolijkere melodieën van het album en een leuke kleine cloudbuster.

Nummer 8 brengt ons op nieuwe terreinen. Iets compleet anders. We moeten allemaal nieuwe manieren vinden om onze instrumenten en stemmen te gebruiken voor dat stuk. Een uitdagend en geestverruimend nummer. Ik kan niet wachten om Anette en Marco het te horen zingen.

Op zondagnacht namen de jongens van Northern Kings het campingterrein over. We hadden afgesproken dat ze konden langskomen en onze repetitieruimte konden gebruiken, aangezien ze enkele shows hebben binnenkort. Tony (Kakko) en Kai (Hahto) begroetten mij met 2 flessen Yellow Tail, waarvan we hebben genoten aan een stil meer tijdens de schemering. Fins “hippie-geezer-national-scenery” – romanticisme op zijn best!

Bedankt jongens voor langs te komen, we zullen elkaar snel terug ontmoeten.

Tijd om aan Marco’s zang te gaan werken…en misschien nummer 9…en de forel van 5 kg die ons al een hele week ontwijkt.

Ik zal snel meer schrijven (of tenminste iemand zal dat doen).

Het beste,

Tuomas

 

Top 5 – Week 30:

  1. Het weer
  2. Langharige naakte hippies in het dichtstbijzijnde bos
  3. Het oplossen van het mysterie waar de vissen zijn
  4. Epcot’s Illuminations – Soundtrack
  5. Zombieland – De film

 

Foto’s: