Nightwish Zomerkamp 2010 – Week 31

Nog een week is geëindigd op het het Nightwish zomerkamp: een week van oefenen, zweten, varen en vissen. Het leukste nieuws was natuurlijk de geboorte van Anette’s baby! Onze gelukswensen voor de hele familie!

Vorig weekend namen nummers 9 en 10 voor het eerst vorm aan. Het 9de nummer verkent onbeschaamd Hans Zimmer terreinen met een refrein dat ons terugbrengt naar onze roots. Emppu’s favoriete nummer van het hele album, denk ik. Ik heb altijd een probleem gehad met korte nummers met een simpele structuur maar dit klinkt veelbelovend, zelfs voor mijn cynische oren en hart.

Het laatste nummer dat we hebben geoefend zal het laatste van het album zijn, een waanzinnig ambitieus stuk. Ik denk dat duurtijd dicht bij de 20 minuten zal liggen. Oom Walt zijn geest spookt rond op elke noot van dit nummer. Er moet wel nog wat gesleuteld worden aan het nummer.

We hebben dan nog maar 1 nummer over om te oefenen na “het monsterlied”. Het is een akoestisch nummer in de stijl van The Islander. Ennio Morricone ontmoet Christy Moore. Emppu en ik hebben veel Guiness, wat fijne single malt en een winderige dag nodig gehad om dit nummer tot leven te brengen.

Marco heeft ook de zanglijnen ingezongen voor bijna alle nummers, zodat de nummers duidelijker worden en zodat Anette de zangmelodieën en het tempo van de lyrics zou horen. Ik geniet heel hard van het proces om nummers samen en op een rustige manier op te bouwen. Zoals altijd brengt de zang de nummers volledig tot leven.

Gisteren ben ik naar Lappeenranta gereden om de keys op te nemen voor de nieuwe Kotiteollisuus demo. Geweldige dingen in het vooruitzicht!

Binnen 3 weken beginnen we met de opnames van de demo, dus nu hebben we tijd om de laatste hand te leggen aan de nummers en ze te verbeteren. Het is fantastisch om eens niet gehaast te zijn voor de verandering. Wat me er aan doet denken, tijd om die forel te gaan vangen!

Hou jullie goed!

Tuomas

 

Top 5 – Week 31:

  1. Nightwish demo met Marco`s zang
  2. Esko Valtaoja
  3. Kitee – Sotkamo 2-0 / De play-off’s starten binnenkort
  4. Edward Scissorhands – De Film
  5. Alfred J. Kwak

 

Foto’s: