Emppu Vuorinen

BIOGRAFIE

Na zorgvuldige planning en uitvoering werden Emppu en zijn tweelingbroer geboren op 24 juni 1978 in Kitee. Uiteindelijk kwam het aantal broers en zussen op vijf: ik, mijn broer en drie prachtige zussen. De familie wordt aangevuld door mijn vader en moeder, de aanstichters van deze chaos.

Mijn kinderjaren en jeugd brachten we meestal samen door. We deden dingen zoals sport, wandelen in het bos, het beluisteren van muziek en soms zelf studeren. Nadat ik in een tal van bands had gespeeld, kruiste mijn weg uiteindelijk met die van Tuomas en de rest van de jongens. En ik ben nog steeds op deze weg. Het is een bochtige weg die soms wat hobbelig is, maar we rijden snel terwijl we het verschrikkelijke gerammel en gesputter van de motor kunnen horen.

Ik werd serieus gebeten door muziek wanneer ik ongeveer 11 jaar was, dankzij een paar vrienden, in het bijzonder Matti Turunen. Hij was verantwoordelijk voor het sneeuwbaleffect in mijn spelen.

Nadat ik geleerd had om dingen af te stemmen, luisterde ik naar verschillende cassettes en opnames, om ze uiteindelijk daarna zelf uit te proberen. Koppig zoals ik ben probeerde ik alle muziekgenres uit. Uiteraard vond ik bepaalde genres leuker dan de andere – Wie weet waarom?

Naast Nightwish, ben ik ook nog betrokken bij Brother Firetribe met de rest van de “ooms”. We waren behoorlijk stil de laatste paar jaar, iets wat in principe ook in lijn ligt met onze filosofie: “We doen wat we doen en wanneer we er zin in hebben”. Je kan het paard naar het water brengen, maar je kan het niet verplichten om het water te drinken. Hoe dan ook, we zijn nog steeds actief en we hebben zelfs al een paar nieuwe nummers geschreven.

Dus nu heb je een paar feiten uit het leven van deze kerel, helemaal uit mijn hoofd. Meer later, wanneer ik het mij kan herinneren.