Floor Jansen

BIOGRAFIE

Na een musical op de middelbare school werd deze jonge “vliegende Hollander” gebeten door muziek, zingen en optreden. Het bleek een kleurrijke carrière te worden.

Ik ben geboren op 21 februari 1981. Ik hield al van de koude en de sneeuw voordat ik 33 jaar later naar Finland verhuisde. Een keuze die ik gemaakt heb om de taal en de cultuur van mijn Finse bandleden beter te leren kennen. De jongens heb ik 10 jaar geleden ontmoet tijdens een Europese tour waar mijn Nederlandse band, After Forever, de support act was voor Nightwish. We kwamen heel goed overeen en doorheen de jaren zijn we contact blijven houden. Het leven zit vol verrassingen en hier ben ik nu: ik woon in Finland en zing bij Nightwish!

In 1997 heb ik auditie gedaan in een kleine repetitieruimte voor de metal band, After Forever. De band zocht een vrouwelijke achtergrondzangeres. Ik hield van rock en metal, maar bands met vrouwelijke zangeressen waren toen bijna onbestaande. The Gathering was een band die me motiveerde om ook in een metal band te zingen. Daarna kwamen de eerste albums van Nightwish en Within Temptation. Later werd ik de zangeres van After Forever en via onze demo van 1999 kregen we ons eerste platencontract. In 2000 werd ons eerste album, Prison Of Desire, uitgebracht. Het album werd opgenomen toen ik 18 jaar was, zonder enige zanglessen. Dit veranderde toen ik ging studeren aan de Rockacadamy, een nieuwe school in Nederland. Vele albums en 6 studiejaren later, stopte After Forever. Ik besloot om verder te gaan met een nieuwe metal band, ReVamp. De band bestaat nog, maar staat momenteel “on hold” door het intense schema van Nightwish.

Dankzij mijn studies heb ik veel dingen kunnen uitproberen: musicals, opera, rock, metal en veel verschillende genres en zangstijlen. Ik zong op veel albums en projecten, want ik hield altijd van de diversiteit.

Voor een complete en meer gedetailleerde biografie, bezoek dan zeker mijn persoonlijke website: http://floorjansen.com/