Dark Passion Gallery

DARK PASSION GALLERY
22.11.2008

Herfst 2007, na meer dan 2 jaar mediaheisa is de nieuwe zangeres van Nightwish gekozen, het nieuwe album is klaar en een nieuwe wereldtour staat voor de deur. De druk is enorm groot, maar Anette Olzon vervult de verwachtingen als nieuwe frontvrouw. Ze charmeert de uitverkochte arena’s over de hele wereld en brengt de band tot een volledig ander niveau in hun geschiedenis van Finse Hard Rock.

Dark Passion Gallery is een fotodagboek van de bekende rock fotograaf Ville Akseli Juurikkala (HIM, Apocalyptica, The 69 Eyes). Een verhaal over de 1ste wereldtour van Finland’s grootste rock band met hun nieuwe zangeres, vertelt in verschillende adembenemende foto’s. Juurikkala volgde de band voor meer dan een jaar. Terwijl het boek zich vooral focust op Europa, zijn er ook verschillende scènes uit andere werelddelen, namelijk van Azië tot USA. Het geeft een natuurlijk beeld van de bandleden en hun leven, beiden onstage en backstage, maar het boek toont ook de lange dagen van de crew.

Tijdens de tour deelde Juurikkale zijn leven met de bandleden, door samen te reizen, te slapen in de dezelfde hotels (en soms zelfs in dezelfde kamer) en samen rond te hangen in de backstage. Hij was getuige van het dagelijkse leven van de band en nu heb jij de kans om deze belevenis samen te delen, door deze fantastische foto’s in dit mooie boek