Nightwish Biography

NIGHTWISH BIOGRAPHY
10.05.2006

Het jaar 1996: Tuomas Holopainen bevindt zich in zijn zomerhuisje in Kitee, zittend bij het kampvuur zegt hij tegen zijn twee vrienden dat hij graag zijn eigen band zou opstarten. Het jaar 2005: Nightwish verkoopt goud over heel de wereld en speelt voor uitbundige zalen van Azië tot Amerika, critici prijzen het doorbreek-album ‘Once’, en de band is de nationale trots van Finland geworden, een geliefkoost export product dat niet alleen beluisterd wordt door metal-liefhebbers maar ook door jong en oud.

Wat is er nu in deze negen jaar gebeurd? Auteur Mape Ollila beantwoord deze vraag in dit uitputtende, dramatische en mooi geillustreerde Nightwish boek. Hij interviewde de band, medewerkers, familieleden, vrienden, fans en collega’s gedurende twee jaar. Het boek over de goede en slechte tijden, onthult de gedachten van de leden, vertelt ongelooflijke verhalen van het touren, inclusief enkele serieuze onthullingen over de wereld van Nightwish.

Mape Ollila heeft veel ervaring als muziek monteur, gespecialiseerd in Metal muziek. Ollila heeft de carriere van Nightwish vanaf het begin gevolgd en reisde samen met de band in bijvoorbeeld Noorwegen, Zweden, Duitsland, Oostenrijk, Engeland en de Verenigde Staten.

Beschikbaar in het Fins, Engels, Frans en Duits