Interview Markus Selin

“IK GELOOF DAT DE FILM EEN GROOT SPOOR ZAL ACHTERLATEN IN DE TOEKOMST”
Solar Films producer Markus Selin over Imaginaerum

Hoe begon Solar Films de samenwerking met Nightwish om Imaginaerum te produceren?
King Foo Entertainment en Solar Films hebben al jaren samengewerkt aan diverse projecten. Wanneer Tuomas en Stobe het idee voor Imaginaerum voorstelden, gingen we er onmiddellijk voor.

Wat waren je eerste ideeën over dit project, bestaande uit zowel een studioalbum en een film van een band met wereldklasse?
Het hele idee was zo zodanig uitgewerkt, dat we natuurlijk geïnteresseerd waren in de samenwerking. En nu we echt weten wat we hebben en wat we doen, is iedereen zeer enthousiast. Ik denk niet dat er enige vernieuwingen zijn geweest in de Rock cinema sinds The Wall van Pink Floyd, en dat was 30 jaar geleden!

Hoe ver staat het project op dit moment (casting, sponsoring, pre-productie)?
Alles gaat vooruit aan een duizelingwekkende snelheid. We beginnen dit jaar met filmen en de film zal in première gaan in 2012. Het schema is heel hectisch, maar op één of andere manier is dat goed voor een project als dit. De sponsoring ziet er ook al goed uit, alles zou eind april in orde moeten zijn.

Wat zijn de grootste uitdagingen van dit project?
Veruit het schema. De SFX (special effects) zullen ook zeer uitdagend zijn en er zijn duidelijk nog een miljoen andere zaken die in orde moeten worden gebracht, maar dat is altijd het geval voor het eigenlijke filmwerk begint.

Wat voor soort film hoop je volgend jaar te zien?
Ik verwacht een modern klassieke film. Ik geloof dat de film en de muziek een groot spoor zal achterlaten in de toekomst.